Николаев към Манолова: Ако с шеф Токев изпиете еднакво количество ракия, еднакво пияни ли ще сте?

Виктор Николаев, Мая Манолова

Виктор Николаев, Мая Манолова

Комичен спор се завърза в студиото на Нова ТВ между Мая Манолова и водещите Виктор Николаев и Мирослава Иванова. Острието на „Мутри вън“ лобираше за отмяна на зеления сертификат, защото бил репресивна мярка и не отразявал реалното състояние на боледувалите. Явно Манолова беше решила предизборно да експлоатира темата с епидемията и мерките на Здравното министерство. Докато се опитваше да говори компетентно по темата, сякаш е топ специалист, водещият Николаев я засече: „Вие с какво образование сте?“
„С юридическо“, отговори Манолова, забравяйки, че първата и диплома е от висше училище за пропаганда в СССР.

„Тези, които са прекарали вируса и имат анти тела, да бъдат включени в системата и да получат зелен сертификат“, настояваше Манолова.
„Такова приравняване с ваксинираните е неправилно. Вие, ако изпиете едно също количество ракия с шеф Токев, еднакво пияни ли ще бъдете?“, атакува Николаев.
„Аз като атакувам зеления сертификат наистина помагам на хората“, започна да се обяснява Манолова, твърдейки, че здравната система не пълна и не отразява реалното състояние на боледували и ваксинирани.
„Научно доказано е, че , ако си прекарал и имаш антитела, това не означава, че не си преносител на вируса и няма да се разболееш отново“, контрира Николаев.
„Не ме питайте, както ми е образованието, трябва да се коригира решението на Министерството на здравеопазването за зеления сертификат, така хората ще се успокоят“, продължи да агитира Манолова.
„Аз се отказвам от разговора за ковид, говорете си…“, обяви водещият, след като не издържа на популизма на Манолова.