​Руснак вдига скандал в метрото, иска да му говорят на майчин език (видео)

"Братушката“ пътувал без билет, искал руски дипломат да го защитава

Нагъл руснак вдигна скандал в софийското метро и предизвика смаяните погледи на десетки граждани. За непристойното му поведение сигнализира наш читател, станал неволен свидетел на инцидента. Той ни изпрати снимки и кратък видеоклип. Оказало се, че „братушката“ е решил да пътува гратис в метрото. Скандалът се е разразил вчера около 13.30 часа. Младежът се качил от станцията на летището. На станция "Мусагеница" обаче попада на „засада“ - две жени-контрольори установяват при проверка, че пътникът няма билет.

„Оказва се, че е руснак, който се държеше нахално и непрекъснато повтаряше: "Говорите по-русски, я не понимаю!" Имах усещането, че смята, че руският език е официален или задължителен у нас. Едната от контрольорките обаче не се поддаде на атаките му и ясно му отговаряше всеки път: "Няма да Ви говоря на руски! Вие ще научите български". Наглецът продължаваше да се дърли, да рови по джобовете си, да лъже, че бил изхвърлил билетчето в кошчето за боклук. Контрольорката много учтиво му обясни, че това не може да я убеди, че е изряден пътник и трябва да плати глобата от 40 лв. Руснакът съвсем превъртя, развика се, че иска да му доведат дипломат от руското посолство“, разказва нашият читател. Столичните контрольори обаче се оказали железни и без да се подават на заплахите свалили гратисчията на метроспирка "Жолио Кюри"и потърсили съдействието на полицията.

Явно руският младеж живее със спомените на своите дядовци, които след 1944 г. са мародерствали и грабили в България без да плащат. Сега обаче ситуацията е различна - и руснаците в България трябва да се движат по европейските закони.