Календар с мисли на вожда Путин ще вдъхновява руснаците през 2017

Президентът дава съвети как другите да обичат Русия, хвали се със силна армия и любов към животните

Календар за 2017 с фотографии на Владимир Путин ще зарадва милионите руснаци в навечерието на Нова Година. Той вече е пуснат като рекламен продукт и е под надслов – „Една година с президента на Русия“. На всеки месец от годината са публикувани емблематични снимки, придружени с избрани мисли и послания на руския вожд, които трябва да вдъхновяват народа.

Дори и в годините на най-мрачния комунизъм, култът към личността на руските ръководители не бил толкова предизвикателен и натрапчив, коментират наблюдатели.

Ето и част от „мъдрите“ мисли на властелина на Кремъл, синхронизирани с всеки месец от годината:

Януари – Поздравявам всички християни с Рождество Христово и им желая щастие, мир, успех във всички начинания. Тези дни ни носят празнично настроение, предизвиквайки опияняващи емоции и мисли.

Февруари – Това специално се отнася до родителите – да посветят целия си живот на своите деца, да им дадат част от своите души.

Март – Аз и моята котка Пуси много се харесваме. Аз обичам животните и те очевидно чувстват това

Април – Прекарвам времето си като ходя, прохождам цели 9 километри в планините, всичко още ме боли

Май – Наше задължение е да подхранваме святите спомени, които имаме от Великата отечествена война и да ни е грижа винаги за оцелелите ветерани

Юни – Ваканцията, прекарана в Русия, трябва да е комфортна, интересна и евтина

Юли – На човечеството ще му бъде любопитно да знае какви богатства имаме. Мисля, че към тях ще се стремят всички хора по света…

Август – Без хляб е невъзможно да се живее. Хлябът е в основата на живота. Така е било, така е и така ще бъде в бъдеще…

Септември – Усещането е много интересно и адреналинът е опияняващ. Да те следват птиците от ляво и от дясно. Те са наистина прекрасни!

Октомври – Да вдъхновим хората да обичат ….Русия. В това изречение се крие желание да откриеш красотата, разнообразието и неповторимостта, а след това да ги покажеш на руското общество и на целия свят!

Ноември – Предизвикателството е, умножавайки икономическите сили на страната, да създадеш такава армия, която е способна да осигури защитата суверенитета на Русия, да получи уважение от партньорите и траен мир.

Декември – Скъпи приятели, много скоро ще посрещнем Новата Година. Посланието на този прекрасен момент между минало и бъдеще, ни е познато още от детството. Ние го очакваме с радост, надежда и въодушевление.