Комунисти и социалисти забравиха за Тодор Живков, отидоха на море

Жителите на Правец обидени, от БСП се сещали за бай Тошо само като имали нужда от реклама

Паметникът на Тодор Живков в Правец

Паметникът на Тодор Живков в Правец

Комунисти и социалисти тотално забравиха за паметта на Тодор Живков. Днес се навършват 21 години от смъртта на Тато. Вместо уважение към вожда си, последователите му избраха да си почиват и въобще не отразиха датата в Правец. В родния град на Живков единствено представители на общината, работници в местния музей и случайни граждани се сетиха да поднесат цветя пред паметника на бившия първи, както и в двора на родната му къща. 

Депутати и членове на БСП, които начело с Корнелия Нинова обичат да се снимат с цветя пред паметника на бай Тошо, днес отсъстваха. Съгражданите на Живков са озадачени и обидени на социалистите, които се сещали за комунистическите символи в Правец само когато имат нужда от спешен пиар. 

Хора от музея пък предположиха, че червените депутати явно са решили да се възползват от ваканцията си и са отпрашили към морето. Те не отричат, че датата на смъртта на Живков 5-и август никак не е удобна за чествания, което обаче не оправдава ръководството на левицата. Затова събиранията на червените се правели по традиция на рождения ден на вожда – на 7-ми септември, когато всички вече са се прибрали в София. Това поставя и въпроса, доколко са искрени от "столетницата", когато обикалят паметниците си и дали не става въпрос просто за протоколни чествания за пред камери и фотоапарати.

Днес другият, който си спомня за Тодор Живков, е неговата внучка – Евгения Живкова. Тя не пропуска година, за да отиде и да поднесе цветя на семейната гробница в столичните централни гробища. Служители си спомнят, че преди 10-15 години идвали възрастни хора, които се прекланяли вред вожда, но днес част от тях не са сред живите, а други нямат физическата възможност да дойдат до гроба.