Руски ТВ канал припозна в ято птици над Ню Йорк образа на Путин

Руският канал

Образът на президента Владимир Путин  вече е обичайна гледка в Русия. Ликът може да се види във вестници, плакати, тениски, корици, графити – Властелинът на Кремъл  е буквално навсякъде. Но руският телевизионен канал "Звезда" видя лика на Путин и в небето над Ню Йорк, съобщава в. "Вашингтон пост".

Тв каналът "Звезда",  известен със строгите си патриотични възгледи, припозна лицето на руския лидер във фигурите, очертавани от рояк птици, които летят над мегаполиса. Клипът е публикуван в сайт за видеосподеляне от потребител с име Шерил Гилбърт. Качен е в YouTube във вторник, но стана популярен и събра много коментари, след като беше излъчен по руската телевизия в сряда.

"Това е предупреждение към САЩ, че не трябва да започват война с Русия", пише почитател на руския президент  нета. Друг потребител от Украйна обаче се шегува, че "Путин е подкупил американските птици".

Има обаче и много скептични потребите, които не скрият съмненията си, че най-вероятно става дума за зрителна измама. Някои от тях оприличили ятото птици с образа на основателят на "Епъл" Стив Джобс, а на други им приличали на певеца Роби Уилямс.

Има и скептици, които смятат, че видеото е фалшиво. Самият руски канал "Звезда" също предупреди, че не може да гарантира автентичността на кадрите.