Слави и Кулеков плачат за комунизма, анатемосват закона срещу престъпния режим

Социалистическите паметници били като монархическите символи, констатира сценаристът

"Шоуто на Слави" се опита да сервира поредната манипулация и да срине опита на страната ни да направи крачка напред към европейските ценности, като заклейми тоталитарния режим на комунизма и го обяви за престъпен. Писателят Иван Кулеков и водещият Слави Трифонов застанаха срещу промените в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, според които се премахват всички символи на режима, който влиза в учебниците като тоталитарен. 

Кулеков засне кратък филм, в който представи отец Марио Йонов. Свещеникът сравни премахването на символите с набезите на талибаните, които рушели храмове. Той си спомни и за събарянето на мавзолея на Георги Димитров, което по думите му е било нехристиянски акт. Отчето дори цитира Апостола на свободата Васил Левски, който ходел сред обикновените българи и им казвал, че трябва да имат достойнство. По този начин свещеникът-защитник на комунизма, на режим, който газеше християнската вяра, едва ли не определи хората, които не искат да им се натрапват социалистическите знаци и да направят крачка напред в европейското си развитие, като безбожници без достойнство. Той сравни премахването на паметници с талибанско нападение над храмове. 

Вносителите на промените в закона - депутатите Методи Андреев, Петър Славов, Вили Лилков и Мартин Димитров, пък бяха заклеймени и обявени за "луди". Имената им бяха изчетени бавно, показно и назидателно като на другарски съд от най-мракобесните времена на комунизма.  

Развълнуван, Иван Кулеков гръмко констатира, че законът срещу комунизма е най-комунистическият и не се различавал от тези, с които по времето на соца се громели символите на монархията. "Опитват се да ни унищожат паметта! Слагат табелки на паметници на освободители от фашизма, че са престъпни! Остава и на нас, които сме живели тогава, да ни сложат такива табелки", заключи сценаристът.