Телевизията на БСП стартира с куп гафове

Водещи се карат на хората в апаратната, колегите им бъркат в коя слушалка говорят, микрофоните на социалистите не са в изправност

Алекс Донев и Стоил Рошкев

Алекс Донев и Стоил Рошкев

Партийната телевизия на БСП БСТВ стартира днес своето излъчване със сутрешния си блок "България се събужда" с водещ Стоил Рошкев, който беше репортер в БНТ. Стартът на медията започна с куп гафове. Още в началото видимо притесненият Рошкев попита водещия на информационната емисия Алекс Донев "какви интересни новини има". Вместо да каже каква информация са събрали социалистите, още по-обърканият млад журналист отговори само с "има". Емисията започна с детронацията на Николас Мадуро във Венецуела, след което продължи с протестите в Гърция. Чак след това дойде ред на грипната епидемия, която е обхванала България. 

В прегледа на печата пък социалистите са проявили иновативен подход и първите три вестника, на които се обърна внимание бяха "Сега", партийният орган "Дума", както и "Земя" на последния шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов. Докато четеше печата, Рошкев се изнерви, че от апаратната вместо да говорят на операторите, дават инструкциите към тях в неговата слушалка. Журналистът предупреди колегите си, че не говорят на правилния човек.

Водещият се опита да излезе от конфузната ситуация и с усмивка се извини на зрителите, че това е първо предаване и екипът тепърва ще "намества нещата". незнайно защо, заради телевизионната треска или заради гафа със слушалката, Стоил Рошкев за втори път прочете челната новина на "Сега", че правителството е засекретило Агенцията по вписванията. 

От телевизията, като за първи ден, имаха проблеми и със звука. На моменти водещите бяха заглушени като в радиа от времето на "добрия стар комунизъм". Гости на социалистическата телевизия бяха Георги Атанасов, Йордан Бакалов и Драгомир Стойнев. Електоратът и зрителите бяха разочаровани, че лидерката на БСП Корнелия Нинова не беше сред първите събеседници на червената медия. Докато приключваше прегледа на печата си, в който имаше само подбрани новини във възхвала за новата телевизия, в защита на Елена Йончева и колко е лошо да се живее в България, Рошкев се изцепи, че медията отразява само истината и е безпристрастна, както и гостите му. Сайтът на БСТВ все още пък стои празен и в него има обява, че на 24-ти януари телевизията стартира. От БСП махнаха и лицето на Лили Иванова в началния клип на медията, след като без да я питат, сложиха снимката на певицата. Припомняме, че през 90-те години Иванова пееше по митингите на СДС и беше против червената партия, която я припозна. Столичен вестник обаче написа, че тя ще съди левицата за това, че е използвала снимката ѝ за рекламата си.