В Крим подготвят децата за война, в Севастопол ги карат да пеят „Верни на Сталин“(видео)

В Русия се възражда култът към зловещия тиранин, представян като борец за справедливост

Сталинският спектакъл

Сталинският спектакъл

 

В Севастопол, по повод 138-ия рожден ден на съветския лидер от времето на Големия терор, Йосиф Сталин е проведено тържествена среща, в която участниците обсъдили неговата дейност и изпълнили песента "Върни се Сталин", съобщава сайтът ru.krymr.com.
По информация на кореспондент на „Крим днес“ преди началото на събитието на участниците е бил показан документален филм за "постиженията по време на Сталинската епоха", в който през цялото време звучат песни от 30-те и 50-те години на миналия век.

Срещата  открил комунистът и певец от Севастопол Сергей Курочкин, преобразен като Сталин. Той казал на аудиторията, че след смъртта му "на гроба ще бъдат изсипани куп  боклуци, но след това всичко ще бъде разчистено и ще започнат да му носят цветя".
Лидерът на комунистите в Севастопол Василий Пархоменко поздравил публиката и разказал за

"постиженията" на Сталин и Съветския съюз

Според него Сталин "е поел управлението на една страна в руини, загубил е любимата си съпруга, сина си,  оцелял е от предателството на приятели, но е успял да покаже желязна воля и да изгради социализма".

Пархоменко припомнил и неодтавнашната пресконференция на руския президент Путин и изтъкнал, че „при Сталин е нямало корупция, а чиновниците даже и не можели да си помислят да правят такива безобразия, каквито виждаме днес“. Лидерът на севастополските коминусти отбелязал, че напоследък към него все по-често се обръщат хора с пожелания да бъде „върнат Сталин и неговата твърда ръка“.
Комунистите от Севастопол връчили на присъстващите комсомолци и пионери специално  изработени знамена, и приели за пионери няколко ученици, които произнесли пионерската клетва от времето на социализма. 

След тържествената част се състоял концерт, с участието на певци и танцьори самодейци. 
Група на кримски правозащитници са представили в Киев доклад «Правата на человека и руската  милитаризация в Крим: последствия и опасности». Документът е посветен на престъпленията на руските паравоенни и парамилитаристични образувания, както и на нарушаването на правата на децата. Правозащитниците отбелязват, че в Крим милитаризация е навлязла широко в образованието, където децата се подготвят за война.

Превод: Faktor.bg