Спецпрокуратурата иска постоянен арест за Красимир Кръстев от ГДБОП

Служителят на ГДБОП предупреждавал магазини преди проверки

В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Красимир Кръстев от ГДБОП. 

Срещу него са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел рекет и изнудване. Служителят на ГДБОП беше арестуван и обвинен в сряда като част от организираната престъпна група за рекет, състояща си от полицаи от Икономическа полиция в 4-то РПУ в София. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Полицаят е бил част от бандата, докато и той работел в същото районно. Антимафиотът е обвинен като участник в организираната престъпна група, няма обвинение за получаването на подкупи. Събрани са доказателства за няколко случая, в които той е предупреждавал търговци на магазини в района на полицейското управление кога предстоят акции на колегите му срещу фалшиви стоки. "Още тогава казахме, че в хода на разследването може да бъде разширен кръгът на обвиняемите. Събрани са достатъчно доказателства и днес към наказателна отговорност е привлечено още едно лице. Този служител е бил част от служителите на 4-то РПУ. Към този момент, от около година или малко по-малко, той е служител на ГДБОП. Дейността, заради която е привлечен към наказателна отговорност, няма нищо общо с дейността му в ГДБОП", обясни Гешев.