Спипаха шофьор, убил дете, който се укривал цели 10 дни

Действията по разследването продължават

Окръжната прокуратура във Варна задържа водач, причинил смъртта на дете в пътно-транспортно произшествие, след което избягал от местопроизшествието и се укривал в продължение на 10 дни, съобщиха от държавното обвинение.

На 5 юли около 0.45 часа на ул. "Георги Петлешев" в град Игнатиево шофьор с лек автомобил "Рено" блъска непълнолетно момче, движещо се по пътното платно. След удара, водачът не спира на местопроизшествието и бяга. Момчето е транспортирано във варненската МБЛА "Света Анна с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена, с опасност за живота. 11 дни след инцидента, въпреки усилията на лекарите, момчето е починало в болницата.

По случая е образувано досъдебно производство, а вчера шофьорът се е предал сам в полицията, след като се е укривал близо 10 дни. Това е 42-годишният Иван Д. Повдигнато му е обвиненине за причиняване на смърт по непредпазливост. Мъжът ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иван Д.

Действията по разследването продължават.