Балъков спокоен след позорните загуби: Не желая бързи резултати

Националният селекционер искал от футболистите да играят с мисъл

Красимир Балъков

Красимир Балъков

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Красимир Балъков даде официална пресконференция преди двубоите  срещу Черна гора (на 11 октомври) и Англия три дни по-късно от европейските квалификации. Балъков заяви, че не желае бързи резултати, а да се работи с мисъл за бъдещето.

“Притеснен съм, че някои футболисти се оплакват от различни болежки. Оплаквания имат Васил Божиков, Марселиньо, Страхил Попов, а Георги Костадинов  е със счупен нос. Ако тези футболисти не с в кондиция, то може да бъдат викнати нови, които да ги заместят”, сподели специалистът.

“Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългослочен план. Няма да променя мисленето си как да играем. Една победа няма да промени нищо. Не искам бързи резултати. Искам да дам шанс футболистите, които играят редовно през последните 6-7 години. Младежите печелят повече мачове при 21-годишните, затова не ги викам при нас”, добави селекционерът на България. “Шанс за класирне на Евро 2020 имаме през турнира за Лигата на нациите”, допълни Краси Балъков.