Коефициентите в Bet365 са в полза на ЦСКА срещу Берое

След две седмици пауза, българското футболно първенство efbet Лига се завръща тази събота с нова порция вълнуващи сблъсъци. В единият от тях ЦСКА е домакин на Берое като коефициентите в b et 365 са в полза на „червените“. Британската компания за спортни залози очаква ЦСКА да спечели трите точки в домакинството си на заралии като срещата е от 20:15 часа на стадион „Българска армия“. Двубоят за ЦСКА идва само няколко дни преди старта на участието им в груповата фаза на Лига Европа срещу румънския Клуж, като срещата е на 22-ри октомври. За Берое пък двубоят в столицата е пореден тест за амбициите на отбора на Димитър Димитров за място в топ 3, като тимът не се справи добре в предходните си два двубоя с водещите отбори и ще се стреми този път да постигне позитивен резултат.

Гостите от Стара Загора имат точка повече от своя съперник и заемат 3-ата позиция във временното класиране с актив от 14 пункта. Заралии изостават на две точки от втория Лудогорец и са на четири пункта от лидера Локомотив Пловдив, който ги победи в миналия кръг. ЦСКА пък има много крехък аванс пред отборите зад тях в класирането и „червените“ ще се стремят да спечелят този двубой, за да останат близо до лидерите. Тимът на Стамен Белчев е фаворит в bet365, но предстои да видим дали ще го покаже в играта си на терена.

В миналия кръг ЦСКА завърши наравно 2:2 като гост на Етър във Велико Търново. Това бе много изненадващ резултат, като се имаше предвид, че „виолетовите“ бяха загубили първите си седем мача в първенството и нямаха нито една точка. Съставът на ЦСКА дори се спаси от загубата в Търново, след като вкара изравнително попадение дълбоко в добавеното време. Преди това реми срещу Етър, ЦСКА постигна впечатляващ успех с 3:1 срещу Базел на „Сейнт Якоб Парк“ като този резултат прати тима на Стамен Белчев в груповата фаза на Лига Европа. Bet365 даваше малки шансове за успех на „червените“ на швейцарска земя, но Тиаго бе големият герой за ЦСКА и с две попадения направи обрат в полза на „армейците“ през второто полувреме, след което и Ахмедов отбеляза едно попадение в края на срещата.

В последното си домакинство в родното първенство, ЦСКА направи реми 2:2 срещу шампиона Лудогорец. Няколко дни след това „червените“ надвиха Б36 Торсхавн в турнира Лига Европа с 3:1 на „Българска армия“. Така „армейците“ имат пет победи в своите шест домакински срещи от началото на сезона във всички турнири и ще се стремят да продължат с доброто си представяне на собствен терен в събота срещу Берое.

Гостите бяха начело в класирането преди два кръга, но загубата от Лудогорец с 0:2 в Разград ги свали от върха като това бе и първото поражение на тима през сезона. Очакваше се Берое да се върне на победния път в домакинството на Локомотив Пловдив преди паузата за националните отбори. Двубоят обаче се разви доста лошо за Берое и тимът загуби с 1:3. Заралии не отстъпваха в играта, но допуснаха два гола от статични положения, като вратарят и защитата допуснаха грешки. В офанзивен план пък тимът на Димитър Димитров не успя да създаде достатъчно и вкара само едно попадение чрез Иван Минчев от дузпа, който пък бе изгонен през второто полувреме и ще пропусне визитата на своя тим в София. Берое ще има ново тежко изпитание в събота вечер и по традиция играе много слабо срещу ЦСКА като гост, като всеки друг резултат освен поражението ще бъде голям успех за „зелено-белите“.