Лудогорец III разби Ботев (Нови пазар) с 6:1

Отборът на Лудогорец III изигра силен мач и постигна убедителна победа с 6:1 над Ботев (Нови пазар) в мач от XV кръг на Североизточна Трета лига. Двубоят се игра на тренировъчната база на домакините от Разград.

Срещата започна с положения и пред двете врати, но домакините от Разград, водени в тази среща от Христо Господинов, скоро поеха инициативата. Резултатът бе открит в 21-ата минута от Димитър Господинов, който не остави шанс на вратаря на гостите – Симеон Симеонов. Последва пряк свободен удар за отбора на Лудогорец, но до попадение не се стигна. В 28-ата минута Станислав Вълчев отбеляза за 2:0. Полувремето завърши при този резултат.

Малко след началото на втората част Станислав Вълчев отново се разписа. Футболистът с номер 8 бе точен в 47-ата минута и така направи резултата 3:0 в полза на разградчани. В 59-ата минута, след разиграване пред вратарското поле, Георги Николов остана сам срещу вратаря и отбеляза за домакините. 7 минути по-късно, след асистенция на Николов, Димитър Иванов прати топката в мрежата. Малко по-късно Митко Митков отбеляза и единствения гол за Ботев (Нови пазар) в този двубой. Той се разписа в 74-ата минута. В добавеното време Мартин Русков реализира последното попадение в двубоя с великолепен удар от дистанция. По този начин той оформи и крайния резултат 6:1.

"Момчетата се постараха, изпълниха задачите си и играха на добро ниво. Ако искат да постигнат нещо в професионалния футбол обаче, трябва да подобрят сериозно динамиката в действията си на терена", коментира Христо Господинов след края на срещата, цитиран от БГНЕС.