Григор Димитров близо до 17-те млн. долара

На US Open негов следващ съперник е Камил Майхжак

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров е близо до границата от 17 милиона долара от наградни фондове, пише "24 часа". Според официалната статистика най-добрият български тенисист вече има общо 16 661 749 долара. С достигането до III кръг на US Open бившият шампион от финалите на АТП си осигури $ 163 000, а при нова победа ще си тръгне поне с 280 000 долара (без данъците). 

Тези цифри не включват парите, които Димитров получава от рекламните си договори за екипировка, ракети, с най-популярната марка сладоледи в света, с частна авиокомпания за чартъри и гигант в обслужването с банкови карти. На Григор му се събра малко повече време без мач в Ню Йорк, тъй като заради контузията на Борна Чорич (Хърватия) не игра във втория кръг.

Българската звезда използва свободните от тренировки минути, за да се позабавлява с дъщерята на физиотерапевта Кейси Кордиал, който единствен от екипа е с него на турнира от “Големият шлем”.

На US Open негов следващ съперник е Камил Майхжак, който влезе в основната схема като “щастлив губещ” от квалификациите. Полякът е 94-и в световната ранглиста, но бе №7 в класацията при юношите, а в тази възрастова група има титла на двойки от откритото на САЩ през 2013 г. (с американеца Мартин Редлицки), както и златен медал от младежки олимпийски игри. През този сезон Майхжак участва на Sofia Open, но отпадна в квалификациите.