Григор Димитров влиза по-рано в битката за финала на US Open

Българинът се изправя срещу руснака Даниил Медведев

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров и Даниил Медведев ще излязат в полуфиналната си битка на US Open в петъчния ден от 23 часа българско време. Програмата на централния корт "Артър Аш" ще бъде открита от мач на двойки, който започва в 19 часа. Първият полуфинал в мъжката надпревара няма да започне по-рано от 23 часа. Предварително бе съобщено, че най-вероятно двамата ще играят през нощта, около 3:00 часа българско време. 

28-годишният Григор и пет години по-младият му съперник имат по една победа в мачовете помежду си, но тази на руснака дойде на твърди кортове, докато на хасковлията - на трева.

Българинът стигна до полуфиналната битка след първата си победа над Роджър Федерер, а Медведев в четвъртфиналите удари друг голям швейцарец в лицето на Стан Вавринка.

Очаква се утре публиката да е преимуществено на страната на Димитров, като не малко български фенове ще са на трибуните на "Артър Аш".

Веднага след двубоя между българина и първата ракета на Русия на корта излизат Рафаел Надал, който гони четвърти трофей в надпреварата и дебютантът в тази фаза в турнири от Шлема Матео Беретини.