Кубрат Пулев: Търси се начин да ме дискредитират

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

"Ако хората се опитат да разберат какво съм искал да кажа, дори някой в Лондон или Англия ще го разберат като комплимент, отколкото като някаква обида. Чудех се какво да измисля с какво той ме превъзхожда. По този начин излиза, че той с нищо не ме превъзхожда и не е по-силен от мен. Съжалявам, че не съм по-ясен и че излезе по такъв начин", заяви Кубрат Пулев пред bTV по повод коментара си за Антъни Джошуа от миналата седмица, който предизвика скандал във Великобритания.

Миналата сряда Кобрата заяви, че Джошуа има "по-хубав тен" от него, което някои медии на Острова разтълкуваха като расистки намек, но българският боксьор категорично отрече тази интерпретация.

"Хората трябва да прочетат и да искат да разберат. Това е моят живот, от 20 години аз тренирам и играя бокс, това е моята мечта - да отида и да стана световен шампион и да донеса титлите на България. Аз съм много шеговит човек, много позитивен. Имам приятели, тъмнокожи и цветнокожи, треньорът ми в Америка е такъв и винаги се майтапим. Търси се начин да ме дискредитират, по един или друг начин да ме смачкат, да ме потиснат, да могат да ме победят преди мача и по време на мача. Дори и да ме подценяват, това е добре за мен", коментира той.

Мачът за световната титла вече официално е насрочен за 12 декември в зала О2 в Лондон. "Мачът 100 процента е сигурен, подписахме договор, разбрали сме се за всичко. надявам се да имаме публика и всичко да е наред с мен и с моя противник. Все пак това е огромен успех и за България, да има такъв мач. Победата, която смятам да направя, ще бъде още по-голям успех. Готвя се само за победа. Не би трябвало да има проблем заради коронавируса, не един път правиха боксови мачове, Поветкин и Уайт играха без публика и нямаше никакъв проблем. Има си как да се организира двубоя с максимални мерки и съвсем предпазно", сподели Пулев.

Кобрата коментира и факта, че организаторите от Великобритания поискаха той да не говори за предстоящия сблъсък, преди те официално да го обявят.

"Смятам, че не е въпросът кой ще пусне новината първи и да си играем на социални мрежи не е правилно. Караха ме да изтрия новината, но аз се направих, че не разбирам, защото няма как да заблуждаваме хората. Има много фалшиви новини по мой адрес. Кубрат Пулев никога не е бил толкова здрав, толкова съм мощен, че мога да заместя някой снегорин по-късно. Аз съм много целеустремен, имам си своята посока, своята амбиция, своя връх, който трябва да покоря".

"Не обръщам внимание на фалшивите новини, тези неща не ми влияят, аз съм като едно спокойно езеро. Имам опит с тия неща и отдавна не обръщам внимание. И доста по-сериозни неща не могат да ме разфокусират. Излизам да побеждавам и да мачкаме, и на 12 декември ще видите една бойна машина, която ще победи", каза още Пулев.

"Готов съм, има още два месеца, в които ще се изтренирам още повече и ще стана истинска пила. Възхищавам се на себе си, защото с абсолютно пренебрежение приемам загубите и болките", допълни той.

Кобрата коментира и продължаващите вече над 100 дни антиправителствени протести в България.
 "Лично аз ги подкрепям протестите, подкрепям хората, които искат да живеят добре, които не са глупаци, не са се примирили и вярват, че могат да живеят по-добре. Винаги се съмняваме дали протестите са платени или не, сигурно има и хора, които са платени, има и хора, които обичат България, милеят за България, отиват с децата си и ги учат да си отстояват правата. Трябва да си отстояваме правата, няма го принцът на белия кон, той трябва да се създаде от всеки един от нас, трябва да повярват хората - млади, възрастни, по-възрастни, че не са второ качество народ. Не знам защо пенсионерите трябва да получават по 250-300 лева пенсия, това е жалко и обидно към техния живот. Хората трябва да бъдат будни и да изискват", коментира Пулев.