Н. Сираков: Акциите на "Левски" не могат да бъдат оръжие

Часовникът тиктака и се губи време. Нищо не можем да направим, не можем да спасим "Левски" без акциите", категоричен е той

Наско Сираков

Наско Сираков

"Аз заявих на господин Васил Божков, в петък и на Георги Попов, че съм готов да получа акциите на "Левски", заяви пред бТВ Наско Сираков.

"Решението ми дойде след това, което се случи в сряда. Подигравка с имената на тези момчета, които преди 106 години създадоха "Левски", подигравка с Геиорги Аспарухав, с Котето, с мен, с Гонзо, с много други. Искам да кажа, че акциите на "Левски" не могат да бъдат оръжие, те са инструмент да се работи в името на отбора. Това ме накара да потърся връзка", каза още той.

"Ясно съм заявил на Божков и на Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Честно да си кажа, аз знаех, че премиерът няма да ги вземе, той няма правото да ги вземе. Ако вземе акциите на един отбор той влиза в конфликт на интереси, макар, че е казвал, че е левскар", каза още той.

"Не съм юрист, прочетох много различни мнения. Това са неща, които трябва да решат юристите. Но аз наистина съм готов да получа акциите. Часовникът тиктака и се губи време. Нищо не можем да направим, не можем да спасим "Левски" без акциите", категоричен е той.

Сираков призова Божков и Попов да направят последната крачка и да дадат акциите - на него, като физическо лице или на ветераните.

Според него, отборът е бил зле управляван.

"Всички ние, левскарите, сме виновни, едни с действията си, други с бездействието си. Факт е, че "Левски" в момента е в свободно падане. Най-големият проблем е собствеността, тя трябва да се изчисти, призна той.

"Аз не мога да си представя да отида при премиера и да му искам пари. Ще си прехапя езика от срам, нали тези дългове сме ги направили ние. Ние ще се оправим, пак ще успеем", разпалено заяви той и благодари на феновете.

"С тази маса фенове, която направи чудеса всички ще дойдат да рекламират в "Левски", убеден е Сираков.

По думите му, "Левски" ще изпадне от групата, само ако акциите не "дойдат".