Руснаците на Олимпиадата бесни и се оплакват: Българският отбор изпревари Русия

Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер, се оплака от съдийството на Олимпийските игри в Токио. Винер дори обяви журито в саботаж, след като за първи път от 1996 година Сборная остана без златен медал в многобоя от големия форум.

"Българският отбор спечели с висок резултат, при това с грешка, а изпревари Русия. Мисля, че и там има вариант България да бъде на първо място. Оказва се, че това е саботаж срещу Русия, отстраняват ни от всички надпревари. Никога не съм била политизирана", каза още Ирина Винер.

Ансамбълът на България се класира с първа оценка за финала в многобоя, а тимът на Русия остана втори.

Президентът на Руския олимпийски комитет заяви, че страната ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика.

"Решихме, че няма да си затворим очите в тази ситуация. Вече подготвяме официално обжалване до Международната федерация. Бихме искали да получим обяснение по няколко проблема", каза Станислав Поздняков в изявление в Инстаграм, акцентирайки върху "съдийството".

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също беше бясна, обвинявайки съдиите в извършването на "измама пред целия свят".

"Онези, които стартираха русофобската война срещу спорта не можеха да позволят тази победа", сподели тя по Telegram.

Битката в неделя започва в 5.00 часа.