7Sport с прогнози за предстоящите мачове от Купата на Лигата

Световното първенство по футбол 2022 завърши, но още много мачове до края на годината тепърва предстоят. В средата на тази седмица има интересни срещи от Купата на Лигата – отборите от Висшата лига в Англия се завръщат в действие. В сайта на 7sport.net може да намерите прогнози за всички интересни срещи от турнира за една от националните купи на Острова. Общо осем срещи ще се проведат тази седмица, като гвоздеят в програмата е дербито между Манчестър Сити и Ливърпул.

1/8-финалите в Купата на Лигата стартират във вторник с първите четири двубоя. Във всяка от срещите ще участват отбори от Висшата лига, като националите им вече се прибраха и водят подготовка за натоварения график покрай Коледа в Англия. Интересно ще бъде да видим дали Лестър ще се справи с третодивизионния МК Донс във вторник от 21:45 ч. Очакванията на 7Sport със сигурност ще бъдат за победа на елитния тим. Лестър обаче не се представи добре в първата половина на сезона в Премиър Лийг и е назад в класирането, но не може да си позволи грешка срещу тим като МК Донс. Саутхемптън и Уулвърхемптън са големи фаворити в домакинствата си съответно на Линкълн Сити и Джилингам. Очакванията са тези отбори да продължат напред в турнира без много трудности. Най-интересния сблъсък от Купата на Лигата във вторник е Нюкасъл - Борнемут. Заемащият третото място във Висшата лига тим на Нюкасъл е фаворит за успеха, но "черешките" не трябва да бъдат подценявани.

В сряда отборът на Ман Юнайтед ще изиграе първия си официален двубой от старта на Мондиал 2022 насасм. "Червените дяволи" проведоха лагер в Испания без националите си, като допуснаха поражения от Бетис и Кадис. Сега тимът на Ерик тен Хаг се изправя срещу втородивизионния Бърнли, който е в серия от четири поредни победи и може да създаде проблеми на "червените дяволи".  Другите два мача от Купата на Лигата в сряда са между Блекбърн - Нотингам и Чарлтън - Брайтън. Елитните отбори - в случая гостите в мачовете, са фаворити за победата.

Сблъсъкът между Ман Сити и Ливърпул е първото голямо дерби след края на Световното. В двата отбора почти всички звездни играчи ще бъдат на линия, тъй като националните им отбори не стигнаха далеч на Мондиал 2022. Ливърпул разби Милан с 4:1 наскоро в контрола и има поводи за оптимизъм, но предстои да видим дали ще изненада Ман Сити на „Етихад Стейдиъм“.