COVID-19 провали голфа на Тръмп

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в петък отмени в последния момент пътуване през уикенда до своето голф игрище в Ню Джърси, тъй като опасенията нарастваха заради нов скок на случаите с коронавирус в цялата страна.

Само часове преди той да се качи на борда на Air Force One във военновъздушната база Андрюс извън столицата, Белият дом обяви прекратяването на пътуването до Бедминстър, без да дава обяснение, съобщава БГНЕС

Джъд Дир, говорител на президента, се ограничи, като заяви, че отмяната няма „нищо общо с„ нови 14-дневни карантинни препоръки, направени от губернатора на Ню Джърси за хора, пътуващи до щата от райони, където честотата на зараза е висока.

Тръмп проведе митинг във вторник в Аризона, щат, която страда от скок в случаите.

Губернаторите на Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът в сряда обявиха прилагането на 14-дневна карантина за всеки, който наскоро е бил в щат с висок процент на зараза.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че не се опитва да предотврати влизането на хора от други щати, тъй като щатите нямат механизъм за затваряне на своите граници, но предупреди, че всеки, който не спазва правилата на карантината, може да бъде изправен пред санкции.

Съединените щати са изправени пред "сериозен проблем", тъй като южните и западните щати изпитват скок в случаите на коронавирус, заяви правителственият здравен експерт Антъни Фаучи.

„Сблъскваме се със сериозен проблем в определени области“, каза Фаучи, отбелязвайки, че докато някои места в момента се развиват далеч по-добре от други, цялата страна е взаимосвързана и остава в риск.

„Всички сме в него заедно и единственият начин това да приключи е като го прекратим заедно“, добави той.