Какво ни показва началото на първенството в "Серия А"? Анализ на Fbet.info

Първите четири кръга от сезон 2021/2022 в Серия А са вече в историята. Въпреки ранния етап на първенството вече се забелязват някои доста любопитни детайли в челото на класирането, които биха могли да се окажат от ключово значение за развръзката на Калчото през този сезон.

В сайта на Fbet.info ще намерите прогнози за най-вълнуващите двубои от предстоящите кръгове в Серия А, както и за останалите водещи европейски първенства.

Сега нека разгледаме случващото се дотук в италианския шампионат, кои са новите фактори, разочарованията и какво евентуално бихме могли да очакваме занапред като развръзка.,

Наполи „лети“ – Ювентус пада надолу

Най-силно впечатление дотук правят отборите на Наполи и Ювентус, а причините са съвсем противоположни. „Небесносините“ се радват на изключителен старт на сезона, който закономерно може да бъде приет и като заявка за титлата в Калчото. Отборът на Лучано Спалети е с пълен актив от 12 точки след победите над Венеция, Дженоа, Ювентус и Удинезе. Представянето на Наполи в средата на септември бе впечатляващо. На 11-ти „партенопейците“ надделяха над Ювентус на „Стадио Диего Армандо Марадона“ с 2:1 с голове на Матео Политано и Калиду Кулибали. Успехът за Наполи бе напълно заслужен с оглед значително по-голямото притежание на топката и 25-те удара, които съставът на Лучано Спалети отправи към вратата на „бианконерите“. В четвъртия кръг на Серия А „небесносините“ бяха още по-убедителни и разгромиха Удинезе като гости с 0:4 с голове на Осимен, Рахмани, Кулибали и Лозано.

След четвъртия кръг от сезона Ювентус се намира в зоната на изпадащите със спечелени само две точки. „Старата госпожа“ стартира първенството с равенство 2:2 във визитата си на Удинезе, след което последваха две поредни поражения от Емполи и Наполи. На 19-ти септември Ювентус и Милан се изправиха един срещу друг и не успяха да се победят, а мачът завърши 1:1. Не е много дълъг периодът оттук нататък, в който „бианконерите“ да опитат да подобрят значително формата си преди тимът да се отдалечи съществено от лидерите, респективно от евентуална титла през настоящата кампания. 

„Специалният“ не би дошъл в Рома, за да бъде в подножието

Топ 4 през изминалия сезон изглеждаше така: Интер (1), Милан (2), Аталанта (3), Ювентус (4). От видяното дотук в първенството вероятността поне два от тези отбори да не намерят място в голямата четворка в края на сезона, изглежда съществена. Освен Наполи, който е безпогрешен дотук, претендент за челото е и Рома на Жозе Моуриньо. Със „Специалният“ начело „джалоросите“ бяха записали шест поредни успеха във всички турнири преди да дойде поражението от Верона с 3:2 на „Марк Антонио Бентегоди“ в последния кръг. Една от победата за „вълците“ бе срещу ЦСКА-София в Лигата на Конференциите с 5:1. Към 21-ви септември Рома заема четвъртата позиция във временното класиране на Серия А с актив от 9 точки.

Какво прави шампионът?

Шампионът Интер оправдава очакванията дотук и заема втората позиция във временното класиране с актив от 10 точки. Единствената грешна стъпка на „нерадзурите“ от началото на първенството бе във втория кръг при гостуването  на Сампдория, завършило 2:2.

Новакът Салернитана стартира катастрофално

От Fbet.info обръщаме внимание и на по-скромните отбори в таблицата. Новакът Салернитана, който завърши на втора позиция в Серия Б през изминалия сезон и спечели директна промоция в елита на Италия, все още няма точки в актива си. Тимът на Фабрицио Кастори инкасира четири поредни поражения от началото на кампанията от Болоня, Рома, Торино и Аталанта, а в последните си три мача Салернитана е и без отбелязан гол.

Още 34 вълнуващи кръга ни очакват в Серия А до 23-ти май догодина, когато ще бъде ясен новият шампион на Италия. За крайни изводи определено е рано, но дали основните пластове в първенството вече не заеха своите окончателни места? Предстои да разберем.