Руският кандидат за собствеността на "Ботев" (Пловдив) замрази преговорите

Кандидатът за собственик на футболния "Ботев" (Пловдив) Антон Зингаревич обяви, че замразява преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции в клуба. Руският бизнесмен съобщи това през сайта на клуба, като уточни, че е недоволен от действия на членове на борда на УС на сдружение "Ботев".

Той е забелязал неетичен начин на водене на преговори, непрофесионално поведение, свързано с несъгласувани с него предложения и др. "Днес за пореден път получихме официален имейл от УС на сдружение "Ботев Пловдив" със съответните изисквания, като една от тях е отново за придобиване на 10% от акциите, което предполагам е продиктувано от желанието на самите членове, съгласувано с техните финансисти и юристи", добавя Зингаревич.

"Категорично заявяваме, че към този момент, получавайки това отношение, ние сме поставени в позиция да замразим бъдещите си преговори за придобиване на мажоритарния пакет акции и инвестиции в ПФК "Ботев" (Пловдив)", посочва той.

Руснакът благодари на община Пловдив "за пълното разбиране и оказано съдействие относно цялостната информация за бъдещото изграждане на стадион "Христо Ботев", както и за неговото евентуално управление с грижата на добри стопани". Благодари също за подкрепата от страна на запалянковците и на възможните бъдещи партньори.

"За да се добие мажоритарният пакет акции от ПФК "Ботев" (Пловдив), в продължение на близо четири месеца ние изградихме нашата мрежа от специалисти, включващи финансисти, юристи, спортни анализатори, като искахме да бъдем максимално информирани с реалната обстановка във футболния клуб.

Останахме изключително доволни след решението на членовете на УС на сдружение "Ботев Пловдив" за това, че повече от 80% са ни подкрепили в нашето намерение и желание да инвестираме в ПФК "Ботев" (Пловдив)", се казва в обръщението.

Преди дни от сдружението обявиха, че сред исканията на Зингаревич е негова компания да придобие 60% от акциите на клуба. Той желае да бъде сключен договор за ексклузивно използване на емблемата от страна на бъдещия собственик на част от акциите за срока на договора, за който акциите ще са в него.

(източник: Дневник)