Шестима футболисти с изненадващо добро образование

Около професионалните футболисти винаги е властвало клишето, че в голямата си част те не са особено интелигентни. Не се наемаме да твърдим, дали това е вярно или не, нека всеки си вади изводи сам за себе си.

В тази статия обаче ще ви представим шестима футболисти, които винаги са проявявали интерес към своето образование и са опитвали да се развиват по множество различни начини. А ако вие обожавате футбола и искате да използвате тези свои знания, последвайте нашия 22bet link и започнете още сега!

Джорджо Киелини

Джорджо Киелини е сред най-добрите защитници на Ювентус и италианския национален отбор, но той е и личност, която се развива и извън терена. Доказателство за това е фактът, че Киелини има бакалавърска степен по икономика от Торинския университет. През 2017 година той решава да подобри образованието си, изкарвайки и магистратура по същия предмет.

Венсан Компани

Белгиецът Венсан Компани е сред най-великите капитани в историята на Манчестър Сити, но за него футболът не е всичко. Между 2013 и 2017 година, докато все още играе за “гражданите”, Компани е студент в един от бизнес колежите в Манчестър. Бранителят завършва специалност бизнес администрация, като може би именно към бизнеса ще се насочи той след края на кариерата си.

Андрей Аршавин

Бившият футболист на Арсенал и Русия Андрей Аршавин е обсебен от модата, като това винаги е можело да си проличи от добрия му стил. Това обаче не е всичко. Аршавин има завършена специалност по моден дизайн, а днес той дори се занимава професионално с това в родината си.

Андрес Иниеста

Легендарният халф на Барселона и Испания Андрес Иниеста е не само гениален футболист, но и високобразована личност. Иниеста, който в момента играе в шампионата на Япония, има придобито образование в областите биология и спортни науки. По всичко изглежда, че той има висок интелект не само на терена, но и извън него.

Хуан Мата

Стигаме и до още един испанец в този списък, а именно - играещият за Манчестър Юнайтед Хуан Мата. Халфът е възпитаник на университета “Камило Хосе Села” в Мадрид, където той придобива висше образование в специалностите спортни науки и финанси. Изглежда няма причина да не вярваме, че Мата умее добре да управлява парите си.

Едвин ван дер Сар

Насочваме поглед и към великия Едвин ван дер Сар, който е сред най-добрите вратари в историята на футбола. Бившият футболист на Аякс, Ювентус и Манчестър Юнайтед има степен бакалавър в специалността международен спортен мениджмънт, а днес той дори използва знанията си, работейки като ръководител в структурите на своя роден клуб Аякс. В момента Ван дер Сар учи и за магистър в същата специалност, явно виждайки себе си именно в тази роля за в бъдеще.

А вие сещате ли се за имена, с които можем да допълним този материал? Сигурни сме, че поне донякъде сме успели да ви убедим, че не всички футболисти са глупави. Напротив, има достатъчно интелигентни играчи, които са самото доказателство, че не бива да вярваме на стереотипите. Тези тук заслужават поздравления заради това, че са пожелали развитието им да продължи и отвъд футболните терени.