Ще продължи ли фамозната серия на Лацио в дербито на Рим?

Очаквайте много голове по време на Дерби дела Капитале

Безспорно дербито на Рим между Рома и Лацио е едно от най-големите съперничества в цялата история на футбола. Винаги, когато се правят класации за големи дербита, това на Вечния град неизменно присъства със своя заряд и 90-годишна история. Тази неделя двата непримирими градски съперника отново ще си дадат среща, като от доста години насам не са били толкова близо и напред в класирането. Лацио е на трето място с 11 поредни победи в първенството!!! Нещо, което рядко се случва на отбор от Апенините. Рома е на 7 точки зад “лациалите”, но Дерби дела Капитале никога не е зависело от точки, класиране, форма и резултати.

Дългогодишният специалист по италиански футбол и един от най-добрите телевизионни коментатори Борис Касабов прогнозира, че в двубоя Рома – Лацио ще има “Общо над 2,5 гола, като и двата тима ще се разпишат”. Той предлага на футболните любители коефициент 1.72 за прогнозата си, като се аргументира с фактите, че дербито винаги е било предпоставка за голово шоу от страна на двата отбора. За последните шест сезона и общо над 15 мача между римските противници само два пъти завършиха при резултат 0:0. 

Дерби има и в Германия. Байерн Мюнхен приема Шалке 04 в едно от най-старите съперничества в Бундеслигата. Тук спокойно можем да се доверим на Борис Касабов, който освен че е фен на Байерн Мюнхен, от десетилетия следи изкъсо немския футбол. Според него баварците ще спечелят двубоя, като в него ще има общо и над 3,5 гола за коефициент 1.82.

“Шалке е преобразен под ръководството на настоящия си треньор, играе изключително организирано и в много случаи създава впечатление, че доминира на терена. На Алианц Арена обаче няма да е така, защото знаете как протичат там срещите. Владеене на топката от страна на Байерн, многоходови атаки и търсене на голови победи. Смятам, че и сега ще е така”, коментира Борис Касабов в сайта Bookmaker-ratings.bg. Байерн изглеждаше колеблив през есента, но след четири поредни победи се изкачи на второ място на 4 точки от лидера Лайпциг. Шалке също отдавна не е бил в толкова добра форма и с петото си място дава заявка за участие в Шампионската лига през есента. За дербито и двамата треньори имат проблеми – аут за домакините от Байерн са Люка Ернандес и Зюле, докато за гостите от Гелзенкирхен няма да играят Сане и Стамбули.