Т. Батков: Когато изгониха Чорни той искаше да даде акциите на вътрешния министър Петканов

Тодор Батков

Тодор Батков

"Действително очаквах господин Божков да постъпи като мен, джиросах си акциите безвъзмездно. Очаквах, че той ще ги даде или на феновете или на Константин Папазов, или безвъзмездно ще ги прехвърли на дружеството", заяви пред бТВ бившият собственик на "Левски" Тодор Батков.

"Това, което се случи е някакъв реванш, но искам да се въздържа от коментари", каза още той.

"В началото на 2004 година, когато беше издадена заповедта за забрана на господин Чорни да влиза в България той се почувства обиден и ми заяви, че се изтегля, забрани ми да ползвам финансите му и ми каза: Дай акциите на вътрешния министър, покойния Георги Петканов. Доста се изостриха отношенията, накрая казах, че аз ще ги взема", разказа Чорни.

"Сигурен съм, че Папазов не би злоупотребил, в най-тежките моменти през 2015 година той изтегли 95-100 хиляди евро кеш, даде ми ги и до преди две години съм му ги връщал", разкри той.

"Очевидно не може да продължава схемата на благодетеля. В условията на развит бизнес трябва да се прилагат маркетингови техники и да не се харчи безогледно. Според мен в последните две години много се увеличиха разходите, доста надценени играчи, доста високи заплати.
И сега виждате какво става - огромни дългове, играчите могат да съдят "Левски".

Според него, акциите са блокиране, те не могат да участват в общо събрание, нито да гласуват. Ако няма промяна на джирото на някой друг те просто ще си останат и останалите 14% реално се превръщат в 100%. 

"Моят съвет е, ако не се намери друго решение да се мисли в посока обезсилване, а общото събрание да увеличи капитала на отбора. Клубът трябва да намали разходите и да засили маркетинга с цел увеличаване на приходите", заяви Чорни и завърши, обръщайки се към всички замесени:

"Проявете разум!"