УЕФА решава днес наказанието на България

Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира днес, за да реши какво да бъде наказанието за България заради расисткия скандал по време на мача срещу Англия на 14 октомври на Националния стадион „Васил Левски” от евроквалификациите.

Санкцията се очаква да бъде сериозна. Тя може да бъде от солена глоба за БФС до затваряне на стадиона или дори изваждане от квалификациите за Евро 2020 и/или Мондиал 2022.

От УЕФА обявиха, че срещу България са повдигнати четири обвинения. Те са за расистко поведение, хвърляне на предмети, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и за показване на повторения на таблото на стадиона.

Двубоят в София завърши 6:0 за англичаните и беше спиран на два пъти, заради скандирания и обидни възгласи от трибуните. Като резултат на това президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка ден по-късно, след като премиерът на България Бойко Борисов го призова да напусне. 

След това се оттегли цялото ръководство и начело на футболната ни централа временно застана Михаил Касабов.Селекционерът Красимир Балъков също подаде оставка.