Григор Димитров победи Вердаска след заплетен мач в Барселона

Испанецът загуби с 6-2, 6-7(4), 6-3 в турнира от АТР 500

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров победи испанеца Фернандо Вердаско с 6-2, 6-7(4), 6-3 в първия си мач от турнира от ATP 500 в Барселона. Българинът спечели лесно първия сет, който продължи 36 минути. Григор сервираше безупречно в началото и не даваше точки на съперника си.

Вердаско се изнерви и хасковлията се възползва, пробивакйки за 3-1. Испанецът опита да върне веднага и стигна до 4 точки за брейк, спасени от хладнокръвния в тези моменти българин. Григор проби за втори път и затвори частта с 6-2. Испанецът опита да натисне в началото на втория сет и се стигна до 4 дълги гейма, в които и двамата удържаха подаването си. Все пка Вердаско направи първия пробив в частта, когато Димитров показа леко колебание на сервис.

Хасковлията светкавично върна пробива след грешки на съперника си. Така закономерно се стигна до тайбрек. В дългия гейм Григор започна с двойна грешка, което го смути. Вердаско доминираше и след още една двойна грешка на българина и отлични уинъри поведе с 6-1. Българинът спаси 3 сетбола, но четвъртият беше реалзиран в ас. Частта продължи 65 минути.