Хубчев показа вратата на Валери Божинов

Надападтелят вече няма да играе на "Герена"

Валери Божинов

Валери Божинов

Левски се разделя с Валери Божинов. Нападателят няма да играе повече на "Герена", като за това е пожелал лично новият наставник на "сините" Петър Хубчев.

Лично бившият национален селекционер е уведомил Божигол за решението си, като това се е случило в пеисъствието на изпълнителния директор Павел Колев. 

Божинов бе големият герой за Левски в баража за Лига европа, като именно той вкара единственото попадение срещу Етър, което прати отбора в евротурнирите. Това обаче не помогна за оставането му на стадион "Георги Аспарухов".

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и не взех участия в доста от мачовете. "Нямам против никой, треньорът има своите виждания и планове. Щом не му влизам в плановете няма да бъде пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само", каза Божинов пред Спортал.