Левски обяви война на Боби Михайлов заради съдийството

От тима се заканиха да оттеглят подкрепата си за президента на БФС

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

"Левски" тръгна на война срещу БФС и открито заплаши да оттегли подкрепата си за президента Борислав Михайлов, чиято кандидатура именно този клуб издигна преди конгреса в родния футбол през февруари.

Управителния съвет на "сините"написа остро открито писмо, в което критикува работата на футболния съюз и иска "обективно, честно и справедливо съдийство".

Ето го текстът на писмото, разпространено до медиите, адресирано до БФС и спортния министър Красен Кралев:

"Ежегодно отборите от професионалния футбол инвестират десетки милиони левове в развитието на българския футбол. Футболният съюз продава телевизионните права от наше име за шест милиона на година. Ние сме един от тези отбори. Ръководствата на клубовете се стараят да работят в унисон със своите привърженици, с рекламодатели, да представят постоянно футбола в позитивна светлина, като в същото време се борят за собственото си оцеляване, в буквален смисъл. Същите тези клубове са натоварени с очакванията да произведат футболистите, които да прославят нашата родина с националната фланелка.

От парите от телевизионни права се удържат съдийски такси, глобяват ни за поведението на привържениците. Цялата отговорност за организацията на всеки мач отново е във всеки клуб домакин, който дори държавата натоварва с нови и нови нормативни изисквания за организацията на футболни срещи.

Тъй като сами правим всичко, дойде време да кажем, че очакваме от футболния съюз да осигури обективно, честно и справедливо съдийство. Сега, днес, веднага. Защото дори децата знаят, че това не се случва. Новият шеф на съдийската комисия г-н Йордан Сталев се оказа поредният провал. И като първа стъпка трябва незабавно да бъде отстранен.

В настоящия шампионат вече няколко пъти сме сериозно ощетявани и вече не един път сме изказвали своето несъгласие. Някак си вие неглижирахте тези проблеми може би с мисълта, че шампионата е дълъг и в неговите рамки няколко случая биха изглеждали не толкова открояващи се.