Любо Пенев още има мераци за президентския пост в БФС

По думите му през последните 15 г. нищо не е направено за развитието на футболните школи у нас

Любослав Пенев

Любослав Пенев

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев продължава да гледа към президентския пост в БФС. Той направи поредното си остро изказване срещу Борислав Михайлов и футболния съюз, пише "Дневник".

По думите му с управлението си "в последните 15 години" те не са допринесли с нищо за развитието на отборите и школите в България. "Да не говорим за корупция и уредени мачове", каза Пенев.

Той оспори и твърдението, че страната има лоби пред УЕФА.

"Това нещо няма да свърши добре, запомнете. Михайлов каза: "Ама, той футболът в България е на добро ниво." Той не гледа мачове, даже и по телевизията. Даже и репортаж по телевизията. Неговата идея е да пътува по чужбина, напред-назад, евентуално да отиде на някой мач и това е. Както и тия около него. Пътуваме по чужбина, търсим ресторанти, приоритетно с дансинг, и това е. Какво лоби в УЕФА? Това е лъжа и измама", каза Пенев на пресконференция, на която говори критично за съдийството.

"Ние сами трябва да изчистим тази тиня. Футболният съюз? Да, една ябълка, чудесно звучи отвън. Прекрасна, но тя е изгнила. Изгнила от какво? От алкохол, от екстри, но не и от футбол. И наистина това ще приключи зле рано или късно. Ние се подиграваме с целия български народ, с всички, които обичат футбола - няма значение от кой отбор са", продължи той.

На въпрос кой може да изчисти българския футбол Пенев отговори: "Например аз мога да изчистя тинята, като стана президент на футболния съюз. Някой ден ще се случи."

След това уточни: "Казвам хипотетично, предложение. Може след месец, два, три, година, две. Не съм се отказал. Не виждам нищо лошо в това."

Пенев беше кандидат за президент при изборите в БФС преди година, Тогава Михайлов спечели убедително и вече кара четвъртия си мандат. Наскоро президентът на футболния съюз заяви, че БФС е най-добрата спортна организация в България.

Михайлов каза, че той и БФС винаги ще са необходимият грешник.

"Това (съдийството) е основен проблем за много отбор, не е само ЦСКА. Но понеже ЦСКА е основен конкурент, не му се позволява да играе. Това е проблем, за който не чета никъде. Малко са тези, които ги устройва. Не можем да продължаваме по този начин", добави Пенев.