Ивелин Попов изригна срещу младите футболисти: Националният отбор не е сиропиталище!

Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат да играят

Ивелин Попов

Ивелин Попов

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов изригна срещу младите си колеги след загубата от Косово в София с 2:3 в кавалификационен мач за Евро 2020. "Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни във фаза защита. Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича", коментира Попов.

"Младите трябва да променят мисленето си. Те в България винаги могат да се върнат. Кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове. Да се надявам на чудо. Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Нямаме чувство за единство", каза още Попов. 

"Президентът (на БФС Борислав Михайлов - б.р.) не може да бръкне в главите на младите. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в "А" група, за да влезеш. Афектиран съм от загубата, но младите реално искат ли? Не всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е. Плаче ми се, но какво можем да направим. Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат. Взимат се пари на децата, за да тренират. Защо направиха тези школи?

Синът ми тренира в Ростов и има трима треньори. Ние на тези деца какво им даваме? Страшно е и се надявам малките да изкоренят тази простащина. Нямаме чувство за единство. Ние сме такъв народ. Мачкани, бутани и ръчкани, но все сме оцелявали. На вас ви е по-добре да пишете след победи. Видяхте ли къде играят футболистите им?", загатна Попов.