Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски рекорд

Двамата се справиха отлично в дисциплината смесен старт на 10 м въздушен пистолет

Мария Гроздева

Мария Гроздева

Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски рекорд в дисциплината смесен старт на 10 м въздушен пистолет с резултат 581 точки от квалификациите на Европейските игри в Минск. 

Българският тандем бе начело в квалификациите с постижението от 581 точки, но след това отпадна на полуфиналите и се нареди на седмо място в крайното класиране със 148 точки. Междувременно полският град Краков единодушно бе избран за домакин на третото издание на Европейските игри 2023. Това стана по време на Асамблеята на Асоциацията на европейските национални олимпийски комитети в Минск, в която участваха председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов.

Руснаците Виталина Бацарашкина и Артьом Черноусов завоюваха първите златни медали на Европейските игри в Минск. Двамата триумфираха в турнира по спортна стрелба в дисциплината 10 метра пистолет за смесени отбори. Руснаците спечелиха финала с резултат 17:9 срещу сръбския тандем Зорана Арунович и Дамир Микец. В спор за бронза спечелиха германците Сандра и Кристиан Райц, които победиха представителите на домакините Виктория Чайка и Абдул-Азиз Курди с 16:8.