След загуба от Вавринка, Григор Димитров изхвърча от топ 70

Подобно класиране не му се беше случвало от 7 години насам

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров допусна поредна ранна загуба през този сезон. Българинът отпадна още в първия кръг на турнира “Роджърс къп” в Монреал, Канада от сериите “Мастърс” 1000. Поражението на хасковлията отново бе от стария му познайник Стан Вавринка. Швейцарецът се наложи в два сета 6:4, 6:4 и записа четвърта поредна победа над хасковлията в последните им четири сблъсъка и общо 6-и успех от 10 мача. Първата ни ракета вече не е в топ 70 на световния тенис и заема 74-о място, което не му се беше случвало от 7 години насам. 

Срещата започна силно за Димитров, който с бомбени сервиси спечели първия гейм на нула. Вавринка обаче също демонстрира отлични сервиси в ответния гейм, и макар да губеше с 0:30, успя да обърне нещата в своя полза и да изравни за 1:1.

Ключов се оказа третият гейм, който продължи над 10 минути. Гришо поведе с 40:15, но съперникът му успя да докара нещата до дюс. Българинът спаси 4 точки за пробив, но направи и 4 двойни грешки в гейма, последната от които бе фатална и на практика подари гейма на Вавринка.

Последва размяна на геймове, като всеки печелеше сравнително лесно своето подаване до 5:3 в полза на швейцареца.

В деветия гейм обаче сервисът на Димитров отново спря да работи и Вавринка го натисна и стигна до три сетбола - 0:40. Хасковлията обаче се стегна и спечели пет поредни точки, за да обърне нещата в своя полза и да направи резултата 4:5.

Швейцарецът обаче подължи да бъде безкомпромисен на свой сервис и не допусна да бъде пробит и в десетия гейм, като затвори и сета в своя полза с 6:4.

Вторият сет започна с размяна на пробиви. Григор обаче на два пъти загуби своето подаване, докато Вавринка се пропука само веднъж. В четвъртия гейм българинът докара нещата до 40:40, но не успя да стигне до точка за пробив и противникът му взе преднина от два гейма за 3:1 в негова полза. Димитров не бе убедителен и в следващия гейм на свой сервис и отново даде точка за пробив на швейцареца, но този път хасковлията успя да се вдигне и да вземе подаването си. Последва колеблив сервис-гейм и за Стан, като се стигна до дюс, но отново добрият сервис на швейцареца го измъкна от трудната ситуация.