Багата с втора победа - надви Туиваса в Чикаго, иска бой с Черния звяр

Победата е за България, обяви българският ММА боец

Благой Иванов - Багата

Благой Иванов - Багата

Българският ММА боец Благой Иванов-Багата постигна втората си победа, след като надви австралийската надежда в смесените бойни изкуства Тай Туиваса на дългоочакваната галавечер пред стотици българи в Чикаго.

Тежката битка с австралиеца, наричан Бам-Бам се проведе в пълните три рунда и накрая съдиите трябваше да решават изхода й, но и тримата логично присъдиха успеха на Багата.

Залата беше пълна в български привърженици, които подкрепиха родния боец в ММА.

„Не беше най-трудният ми мач, но беше младо момче, корав съперник. Няма лесни срещи в UFC. Спечелих трите рудна, добре сме подготвени, важното е, че победих”, сподели Багата.

„Усетих болки в крака в третия рунд, явно се беше натрупало доста. Всеки един от ударите доста се усещаха. Знаех, че ще го довърша във втория рунд, но дойде краят на рудна, времето му помогна. Усетих един-два лакътя доста силно, но бях подготвен за тези удари. В началото аз му позволих, за да му усетя играта, не беше нищо особено като съперник.”

"Можеше да довърша боя по-рано, но съм доволен - каза Багата. Правя същите неща, както преди, тренирам в същата зала и при същите треньори. Целта оттук нататък е топ 5 на дивизията в тежката категория, искам да се бия с някой от най-добрите. Харесва ми идеята да се бия с Дерик Люис. Това ще опитаме да е следващият ми съперник. Имам много приятели тук, най-голямата българска колония е тук, те ме подкрепиха здраво и сега отивам да празнувам с тях."

Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък бе спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос. Багата спечели дуела във всеки един компонент, а статистиката също бе категорична в полза на българина.

Събитието бе от най-мащабните дотук за годината в бойните спортове, като залата бе изпълнена с 16 083 зрители, а приходите от билетите бяха оценени от UFC на малко над 2 милиона долара.