Джошуа проговори и не остави съмнение кой ще е следващият му мач на ринга

Трябва да поправя всичко, което направих погрешно, казва още супершампионът

Антъни Джошуа

Антъни Джошуа

Антъни Джошуа проговори и не остави съмнение кой ще е следващият му мач на ринга.

Детронираният супершампион в тежката категория се готви изцяло с мисъл за реванш срещу Анди Руис, който сензационно му отне титлите в мача им на 1 юни тази година в Ню Йорк, пише dir.bg. Ей Джей призна, че това е най-трудният му момент изобщо в живота, като едва сега започва да се отърсва от шока.

"Вече се чувствам по-силен и по-уверен, но бяха кошмарни месеци - каза британецът пред "Скай спортс". - Трябва да поправя всичко, което направих погрешно в първия ми мач срещу Руис. Заобиколен съм с изключително големи хора за бокса, от които имам нужда в този момент. Трябва ми опитът им, който досега ми беше чужд. Опитът, когато си загубил.

Освен това опитвам да си върна страстта от тренировката и бокса. Бяха изчезнали след поражението, признавам."

Продължава неяснотата около това кога и къде ще е реваншът, но е ясно, че нито един претендент няма да получи мач срещу новия абсолютен шампион Руис, преди Джошуа да изиграе своя реванш с него.

Това се отнася и за Кубрат Пулев, който вече поиска отлагане на втория бой Руис-Джошуа, за да излезе на ринга срещу мексиканеца в мач за титлите му.

"За мен мястото няма значение, а времето е почти ясно - края на ноември или средата на декември - каза Джошуа. - Естествено, ще е велико да се бием в Кардиф или Лондон, където 80-90 хиляди фенове ще ме подкрепят. Но не ме притеснява мач в Америка или в друга точка от света."

Междувременно, Саудитска Арабия е дала най-добрата засега финансова оферта да приеме реванша. Във Великобритания вече се пише с призиви Джошуа да не приема такъв вариант заради репутацията и политическата ситуация около страната.

Демонстративен мач в Риад между Новак Джокович и Рафа Надал пропадна в началото на тази година по същите причини, след като европейските медии изригнаха и призоваха двамата да не участват.