Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Под ръководството му "червените дяволи" направиха най-слабия си старт на сезон във Висшата лига от 28 години

Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра на тима Жозе Моуриньо. В последния си мач начело на "червените дяволи" португалецът записа загуба от големия съперник Ливърпул с 1:3.

"Манчестър Юнайтед се разделя с мениджъра Жозе Моуриньо с незабавен ефект. Клубът би искал да благодари на Жозе за свършената работа по време на престоя му в Манчестър Юнайтед. Желаем му успех в бъдеще. До края на сезона ще бъде назначен временен наставник, докато клубът търси постоянен мениджър", се казва в официалното съобщение на сайта на "червените дяволи".

Под ръководството на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед направи най-слабия си старт на сезон във Висшата лига от 28 години насам. Тимът спечели само седем от първите си 17 мача в първенството и след загубата от Ливърпул в неделя се намира на цели 19 точки от върха в класирането и 11 от четвъртия в подреждането Челси.

55-годишният португалец пое Манчестър Юнайтед през лятото на 2016-та година, като в първия си сезон начело на клуба спечели Чарити Шийлд, Лига Европа и Купата на лига. През миналия сезон "червените дяволи" завършиха на второ място във Висшата лига зад шампионите Манчестър Сити и достигнаха финала на ФА Къп, загубен от Челси.

Ръководството на Манчестър Юнайтед има намерение да назначи човек извън клуба за временен мениджър до края на сезона, съобщава Скай Спортс. По-рано днес от Скай пуснаха информация, че досегашният асистент на Жозе Моуриньо - Майкъл Карик, ще води "червените дяволи" в остатъка от кампанията, но сега уточняват, че бившият английски национал само ще води тренировките в следващите 48 часа, а след това ще бъде назначен друг специалист, който в момента не работи в клуба. /БГНЕС

Този сайт използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с това.

Политика за поверителност