Резил: Левски отпадна още на старта за Лига Европа

Феновете скандираха "Оставка" на треньора Делио Роси

"Левски" записа най-шокиращото си отпадане в Европа. "Сините" победиха с 3:2 "Вадуц" от Лихтенщайн на реванша на "Георги Аспарухов", но съперникът продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа благодарение на успеха си с 1:0 в първия двубой. 

След двубоя трибуните бяха огласени от скандирания "Оставка" по адрес на треньора Делио Роси, а към терена полетяха откъртени седалки от сектор "В".

Роси заложи на същите футболисти, които изиграха и първата среща в Лихтенщайн.

Първият удар от страна на "сините" дойде в 14-ата минута, когато Жерсон Кабрал стреля от разстояние. В следващите минути натискът на домакините се засили, но до попадение така и не стигна.

Гол все пак се реализира, но във вратата на "Левски". След многоходова акция, "Вадуц" откри резултата след изстрел на Кулибали. Две минути по-късно Давиде Мариани стреля от далечно разстояние, а вратарят на гостите Хирцел изпусна топката, но все пак до попадение така и не се стигна.

В 35-ата минута все топката най-после влезе във вратата на гостите, когато Габриел Обертан намери назад с пета Буш, който успя да изравни резултата. Последното по-опасно положение през първата част дойде в 42-ата минута, когато Кабрал центрира отляво и намери румънския голмайстор, който стреля встрани.

Второто полувреме започна със смяна в "синия" щаб. На вратата на "Левски" влезе Мартин Полачек на мястото на Божидар Митрев.

53 минути след начало на срещата, българският отбор поведе в резултата. Аймен Белаид не сбърка от близко разстояние. 60 секунди по-късно обаче "Вадуц" изравни резултата, след като Полачек излезе неразчетено и бе изпреварен от Тадич. 

9 минути по-късно "Левски" изпусна много чисто положение, когато Давиде Мариани изведе Буш, който излъга вратаря, но не успя да намери вратата. 

Домакините стигнаха и до дузпа, която Буш пропусна. След тази ситуация започнаха да се чуват освирквания от трибуните.

Кабрал реализира за 3:2 след изстрел от далечна дистанция и върна надеждите на "сините". 

В добавеното от съдията продължение Станислав Костов тръгна да изкарва паднал на тревата противник и получи червен картон.