Ще оправдае ли очакванията Ромелу Лукаку след гръмкия трансфер в Интер?

Определено може да се каже, че трансферният прозорец на лято 2019 ни донесе не малка порция изненади. От една страна станахме свидетели на реализирането на донякъде дългоочаквани трансфери, като този на Антоан Гризман в Барселона. От друга обаче видяхме и някои привидно нелогични сделки - например изненадващото напускане на Мойс Кийн от Ювентус в посока Евертън. Но по традиция, най-голям интерес разбира се имаше към пазара за нападатели, като гореспоменатите футболисти са именно офанзивни играчи.

Говорейки за нападатели, един от най-гръмките трансфери на тарани през отминалия трансферен прозорец бе този на Ромелу Лукаку. Белгиеца премина в Интер Минало тази година   от тима на Манчестър Юнайтед срещу първоначалната сума от 65 милиона евро и още 13 милиона, които евентуално от Юнайтед биха получили под формата на различни бонуси. За мнозина преминаването на 26-годишния белгиец от английската Висша Лига към Серия А изглеждаше странно, но новия наставник на нерадзурите Антонио Конте има сериозна заслуга за осъществяването на този трансфер.

Малко, след като италианският наставник пое тима от Милано след приключването на миналия сезон се разбра, че основния голаджия на отбора до тогава Мауро Икарди е изпаднал в немилост. Факт, е че аржентинския нападател е доста противоречива личност извън терена, макар и той да е един от най-добрите стрелци на апенините. И за да бъдат показани предпочитанията към Лукаку още повече, то бившия нападател на Ман Юнайтед получи номер 9, който до онзи момент носеше точно Мауро Икарди.

Именно с въпросното идване на Лукаку в миланския гранд феновете на отбора ще се надяват да видят повече голове през този сезон. Не е тайна, че през изминалата кампания тима на Интер бе далеч от най-резултатните отбори в калчото със своите сравнително скромни 57 отбелязани гола. Но пристигането на белгийския голаджия със сигурност би имало положителен ефект върху головата разлика на нерадзурите, като точно повечето отбелязани голове биха били в основата на борбата им за титлата. Според конкретните коефициенти за залагане от bet365 в момента, коефициента на Интер да стане шампион на Италия през сезон 2019/2020 е точно 6.00. Нека видим как ще се развият нещата за Интер и дали белгицият ще се впише в тима като титоляр и голмайстор- новият сезон определено ще бъде интересен.

Самия Лукаку пък е известен с головия си нюх, като неговите физически данни му дават допълнително предимство в противниковото наказателно поле. С неговите 190 сантиметра и 94 килограма, белгийския национал е истински кошмар за противниковите отбрани, особено ако става дума за въздушни единоборства. И макар той да е често критикуван основно заради своята липса на скорост и понякога непохватност в отиграването на топката с крака, статистиката на новия таран на Интер говори достатъчно.

Белгийския нападател има реализирани 42 гола в 96 изиграни официални срещи с екипа на Юнайтед, а статистиката му с екипа на Евертън е още по-впечатляващата - 87 гола в 166 срещи. Очевидно това е било достатъчно за да убеди ръководството на Интер, че това е правилния човек, който да поведе тяхната атака през този сезон. Малко след трансфера на белгиеца пък самия Антонио Конте се изказа много ласкаво за новия нападател в редиците си, като сподели, че това наистина е един отличен транфер за клуба.

Но въпреки доста сериозната сума, която Интер похарчи за привличането на 26-годишния нападател, все още предстои да видим дали той ще оправдае големите очаквания, които има към него. На пръв поглед нерадзурите сякаш направиха голям удар с трансфера на Лукаку, но на белгийския таран предстои да се докаже в Серия А, първенство, в което той играе за пръв път в кариерата си.