Срам! Никой не иска да играе с България, УЕФА ще ни търси съперник за контрола

БФС последно опита да уговори Колумбия, засега южноамериканците не са потвърдили

Красимир Балъков

Красимир Балъков

Българският футбол претърпява поредния срам. След нелепите загуби на националния ни отбор по футбол, се оказа, че от Българския футболен съюз не могат да намерят спаринг партньор на трикольорите. След последните трагични резултати и 4 поредни загуби, очевидно на по-сериозните отбори не им се губи време с нашите момчета и отказват да да приемат поканите. 

УЕФА най-вероятно ще назначи съперник на България за задължителната дата за контролни срещи, когато националният ни отбор няма мач, а останалите в групата ни от европейските квалификации играят помежду си. Според регулацията на УЕФА за 2018-2020 г., свързана с европейското първенство през 2020-а, приятелските срещи, организирани в рамките на централизирането на търговските права, също се играят на датите, посочени в Календар 2018-2020 на националните отбори. Под надзора на администрацията на УЕФА участниците в евроквалификациите трябва да организират контроли на датите, на които не играят квалификационни двубои.

Трикольорите трябва задължително да играят контрола. Българският футболен съюз опитва да организира възможно най-удачна проверка спрямо изискванията на селекционера Красимир Балъков и плановете за подготовка, насочени към месец март, когато ще са плейофите в Лигата на нациите - последна надежда за България да се класира за Евро 2020. Последно е преговаряно с Колумбия, като вариант са били и други отбори от Латинска Америка. До споразумение обаче още не се е стигнало, което увеличава шансовете УЕФА да ни назначи съперник, съобщава 24 часа.