Станаха ясни новите шефове в "Български пощи"

Досега дружеството систематично и последователно е водено към фалит

Богдан Теофанидис поема ръководството на ''Български пощи'', съобщи правителството. В Съвета на директорите влизат още Виктор Фачев, Надежда Алексиева, инж. Лъчезар Арсов и Виктор Караджов.

В Търговския регистър вече са подадени за вписване имената на новото ръководство. Старото ръководство, начело с Деян Дънешки, е подало молби за освобождаване от длъжност. Това означава, че не се очаква да атакуват в съда вписването на приемниците си и то ще стане факт след 3 дни.

Във вторник Константинова поиска оставките на досегашното ръководство на "Български пощи" ЕАД и обяви, че дружеството систематично и последователно е било водено към фалит.

Поетапно ще се възстановяват и услугите на пощите, съобщи още Константинова пред БНТ тази сутрин.

Теофанидис е на 34 години. Според информацията от МС той има над 10 години опит в големи международни компании. Заемал е различни регионални, ръководни и специализирани роли в областта на дигитализацията, финансите и изграждането на системи за управление, базирани на ключови показатели. Преди да оглави екипа на "Български пощи" ЕАД, организира глобалната програма за дигитализация, финансово планиране и контрол на HIAB AB, част от финландската група Карготек. (HIAB AB е водещ световен доставчик на оборудване за транспорт и обработка на товари като реализира продажби за 2,4 милиарда лева годишно, търгувайки в над сто държави) Работил е като регионален мениджър по управлението на финансови услуги за шведската Sandvik и като мениджър отдел "Ключови показатели" за Европа, Близкия Изток и Африка в центъра за споделени услуги на застрахователя AIG. Като техен служител, ръководи, изгражда и поддържа системи за управление и отчетност за компаниите Ingram Micro и Hewlett-Packard, а като консултант изпълнява успешни проекти за Кока-Кола ХБК България, се казва още в разпространената му професионална биография.