Станаха ясни съперниците на Лудогорец, ЦСКА и Левски в евротурнирите

"Сините" изтеглиха най-тежък жребий

Лудогорец ще се изправи срещу унгарския шампион Ференцварош в първия предварителен кръг на ШЛ за сезон 2019/20. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. Разградчани ще са домакини в първия мач, който ще се играе на 9/10 юли в Разград, а реваншът в Унгария ще е на 16/17 юли. 

ЦСКА-София ще играе срещу черногорския Титоград в първия предварителен кръг на Лига Европа. Това отреди днешният жребий в Нион. Първата среща е в София на 11 юли, а реваншът в Подгорица е на 18 юли.

Отборът на Левски има най-тежкия жребий и ще срещне Ружомберок от Словакия в първия си европейски сблъсък за това лято. “Сините” бяха сред поставените отбори в група 5 и шансът определи да срещнат най-трудния съперник сред възможните. Първият мач ще бъде в София на 11 юли, а реваншът седмица по-късно в Словакия. Има вариант обаче от УЕФА да обърнат гостуването, тъй като и ЦСКА-София бе изтеглен да бъде домакин в София в първия си европейски мач. Ружомберок завърши на трето място в крайното класиране на словашкия шампионат през миналата година - на цели 24 точки от шампиона Слован (Братислава).