Стойчо Кацаров ни върна в соца: Награди със златен медал своя съветничка

Стойчо Кацаров и Мира Кожухарова, кадър: БНТ

Стойчо Кацаров и Мира Кожухарова, кадър: БНТ

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров върна спомените от соца. Той награди със златен медал съветничката си проф. Мира Кожухарова. Припомняме, че преди 10-и ноември имаше подобна практика да се връчват ордени и медали с надписи "герой на социалистическия труд", "отличник" и "заслужил артист". От здравното министерство отново се хвалят, че случаите на коронавирус у нас започват да намаляват, но премълчават факта, че десетки хиляди ученици, учители и родители си стоят по домовете заради липсата на тестове за децата. Днес образователният министър акад. Николай Денков призна, че с Кацаров са взели решение за присъствено обучение, без да имат осигурени тестове.  

"Утре вероятно ще излезем от тъмночервената зона", съобщи служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на пресконференция. "Подобрява се епидемичната обстановка в страната по всички показатели - на новозаразени, на хоспитализации и смъртност", допълни здравният министър. От 1-ви декември влизаме в нов цикъл на извънредна епидемична обстановка за 4 месеца, което налага издаването на няколко нови заповеди, допълни той, предаде БНТ

"Човекът, който трябва да бъде отличен за това да не стигаме до локдаун, е проф. Мира Кожухарова",  допълни здравният министър. Като благодарност от здравното министерство, проф. Кожухарова беше отличена със златен медал, който д-р Кацаров ѝ връчи по време на брифинга. "Аз изпълнявах ролята на мърморещия човек - понякога ме слушаха, понякога не", каза от своя страна епидемиоложката и съветник на здравния министър. 

"Ситуацията с епидемичната обстановка допуска и позволява да вкараме в нашата заповед точки за един по-пълноценен учебен процес сред учениците", обясни заместник-здравният министър д-р Александър Златанов.