Стойчо Стойчев: Румен Радев знае ли с какво ще се занимава евентуален служебен кабинет?

Защо трябва да правим извънредни избори през декември, като редовните са през март?

Стойчо Стойчев

Стойчо Стойчев

"Протестите приличат на януарските и февруарските демонстрации през 2014 г., когато също нямаше социални искания, а се искаше прозрачно управление и върховенство на закона". Това заяви пред БТВ политологът доц. Стойчо Стойчев.

"От 2007 г. сме свидетели на подобни скандали, свързани с корупцията. Разделението консерватизъм и либерализъм спря да работи. Предполагам, че протестът в "Росенец" не е сценка между "Да, България" и ДПС и няма договорка, но той свърши работа. Христо Иванов използва „демона Доган“. Можеше да намери още такива плажове, където нямаше да го пуснат, защото са "частни", но като се каже "ДПС, сараи, Доган", се предизвиква недоволство. На протеста видяхме и много хора, които говореха по-скоро като симпатизанти на ВМРО", каза още доц. Стойчев. 

"Президентът е обединител на всички разнопосочни искания, които са в голяма палитра. Като лице обаче, той не може да изкристализира. Т.е., Румен Радев трябва да знае какво ще прави, ако свали правителството. Знае ли с какво ще се занимава един нов служебен кабинет? Аз не виждам защо трябва да имаме предсрочни избори 7 месеца преди редовни, в разгара на пандемията и на грипната епидемия през декември. Румен Радев едва ли ще направи партия, по-скоро ще припознае някоя за своя", коментира политологът.