Стойчо Стойчев към протестиращите: Ако Доган ви е пожелал успех, гответе се за загуба!

Вчера почетният председател на ДПС пожела успех на протестиращите в свалянето на Борисов

Ахмед Доган на протеста в Росенец

Ахмед Доган на протеста в Росенец

Политолозите доц. Стойчо Стойчев и Теодор Славев коментираха в ефира на Нова телевизия протестите стещу властта и блокиранео на възлови кръстоища в столицата. Кой ще бъде основният печеливш и кога ще бъдат разтурени блокадите - ето тяхното мнение.

"Ако аз блокирам входа на асансьора в блока, в който живея, сигурно ще ме изнесат с полиция от там. И пак ще започнат да си се возят.  10 дена блокадите стоят. Това е крайна форма на протест, но трябва да бъде с мярка. Затова 10 дни бяха достатъчни, хубаво е барикадиралите се на Орлов мост сами да си разтурят лагера", каза доц. Стойчев.

"Хората на площада не искат да си комуникират с властта. Вчера Доган поздрави протестиращите през оградата на резиденцията си в Росенец с "Пожелавам ви успех". В неговата стилистика това означава, че те няма да имат успех", уточни доц. Стойчев. Според него, ако има предсрочни избори, ще има един печеливш и това ще е ДПС.

"Три са факторите - няма го ДОСТ електорално, гурбетчиите са в България заради пандемията и сега предстои мобилизация на електората", уточни той.

"Барикадите трябва да се разпуснат. Ние няма да спечелим като граждани, защото от крайни позиции само сме си патили", категоричен е до. Стойчо Стойчев. "Властта е дошла чрез избори. Не е важно на чия страна е правото, а на чия страна е правото за управление. Едни казват, че властта не е легитимна, други заявяват, че хората на площада не представляват цялото обществено мнение",  посочи още той.

"Аз не мисля, че барикадите ще се разпуснат. Притеснително е, че полицията се пръвръща в комуникатор на властта. Вчера кметът излезе с призив. Няма гласност", е мнението на Теодор Славев. Според него енергията на протеста да спадне, ще се увеличава даже.