Стойчо Стойчев: Румен Радев е мрънкалник, функционира като черна станция

Георги Гергов няма капацитета да спъне Нинова, тя ще спечели пак изборите

доц. Стойчо Стойчев

доц. Стойчо Стойчев

"Това беше добър повод да се демонстрира единство, трябваше да се замени евтината полемика с мълчание. Всеки се беше ангажирал с личното си оцеляване, а Корнелия Нинова се занимаваше с корупцията. Това е все едно да имаш обсесия - като да отидеш на погребение, ако не можеш да кажеш нещо хубаво за починалия, по-добре да мълчиш". Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев пред Канал 3.

"Корнелия Нинова ще спечели пак изборите, опонентите не можаха никаква кампания да направят заради ситуацията. Георги Гергов няма капацитета да спъне Нинова, но ако нещата са на кантар и зависи от гласовете, които той контролира, зависи от него. В настоящата ситуация и отношението на Нинова, тя си е свършила работата, няма да зависи от 2-3 гласа, няма да има тежка опозиция. Подготвила си е добре нещата, който иска да я събори да се подготви още по-добре. Нека да стане Паргов, ако иска", заяви той.

"Който не е поискал да стане нещо у нас, той не е станал. Президентът функционира като черна станция в момента. Аз не чух едно негово изявление без мрънкане, много зле, трагедия, насажда примирение. Ако имате приятелка, която само мрънка, ще почнате да я отбягвате. Но в политиката се усеща сентимент към такива мрънкалници, съчувствие. тази стратегия може да носи до рейтинг в момента, но ако сега е положителен, може да стане негативен след това. Мрънкалник е състояние на духа", сподели Стойчев.

"Борисов гледа от дистанцията на възрастта вече. Той трябваше да се управлява с пожари, свлачища, земетресения, кризи, сега и извънредно положение. Всичко видя от предизвикателствата на управлението. Костов беше добър държавник, но лош политик. Борисов се оказа и добър държавник, и добър политик. Задържа се криво-ляво на върха в последните години", коментира политологът.