Стратега Пенев: Левски вкара половин гол и би ЦСКА

За първи път виждам да се събират страничните и главния съдия.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев определи попадението на Левски, с което "сините" победиха във Вечното дерби от 10-ия кръг на Първа лига, като „половин гол“. Играчите на Нестор Ел Маестро записаха поражение с 0:1 след автогол на Витаутас Черниаускас в 30-ата минута.

"Заслужено беше нарушението. За първи път виждам да се събират страничните и главния съдия. Винаги съм казвал, че който вкара половин гол, печели. Левски вкара половин гол. Ние нямахме дузпа", Димитър Пенев , цитиран отgol.bg.

Единственото попадение в мача бе автогол на Черниаускас в 30-ата минута.  .

Левски удари с 1:0 ЦСКА на стадион "Васил Левски" и взе "Вечното дерби" на България, писа изданието.


Единственото попадение в мача бе автогол на Черниаускас в 30-ата минута.
Със спечелените три точки Левски свали ЦСКА от първото място и вече е лидер в класирането с 25 пункта. Армейците са втори с 22 точки, но могат да бъдат изместени и от Лудогорец, който има 20, но и мач по-малко.

С този успех Левски отново има предимство в баланса във "Вечното дерби". "Сините" вече имат 54 шампионатни победи, докато "червените" са с 53, а равенствата са 39. Това бе и първи успех на Левски срещу ЦСКА за първенство в последните седем срещи.

Като цяло футболистите на Славиша Стоянович изиграха по-правилно мача, създадоха повече чисти голови положения, вкараха с доза късмет и заслужено си взеха победата и трите точки.

ЦСКА изигра вяло срещата, допусна изключително груби грешки в защита и средата на терена, което доведе и до логична загуба. Така Левски е лидер, а ЦСКА на второ място. 

ЦСКА започна мощно мача и можеше да вкара още в 43-ата секунда. Тогава Мауридес се освободи от защитата на Левски и стреля мощно, но Полачек показа класа и спаси.

Постепенно играта се пренесе основно в средата на терена, където се водеше люта битка за всяка топка. "Сините" по-правилно разиграваха и спокойно затваряха празните пространства, докато армейците бяха твърде припряни и нервни.

В 16-ата минута Божидар Чорбаджийски си изкара глупав жълт картон, като играчите на двата отбора едва не се хванаха за гушите. Последва неточен удар на Кабрал. В 20-ата минута Пинто стреля силно, но топката профуча над вратата на "сините".

Постепенно Левски превзе центъра на терена и заслужено вкара след половин час игра. Тогава Ангел Лясков направи безумна грешка и подари топката на Обертан, който стреля мощно в гредата, последва рикошет в гърба на Черниаускас и гол за "сините".