Сценаристите-политици: Г-н Трифонов е заможен, може да финансира партията

В ефира на Нова телевизия сценаристите-политици Филип Станев и колегата му Тошко Йорданов коментираха по странен начин решението на Софийския градски съд (СГС) за отказ от регистрация на партията на шефа им Слави Трифонов "Няма такава държава". По думите им в момента не може да се говори за финансиране на партия, защото реално няма партия. Финансовата страна на въпроса явно е болна тема, защото те реагираха като ужилени на съвсем банален въпрос.

"Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос", реагира грубо Тошко Йорданов на въпрос на Мартина Ганчева.

Г-н Трифонов е доста заможен човек, колкото и да звучи нескромно, заяви Филип Станев. Така той отговори на въпрос за финансирането на "Няма такава държава".

"Тая партия не е регистрирана, най-вероятно ще имаме членове, които ще плащат членски внос, но ще се финансираме по законовия начин", каза Йорданов. 

Ще обжалваме решението на съда, с което отказва да регистрира партия “Няма такава държава”. Ако  втората инстанция потвърди решението, ще регистрираме нова партия, заявиха сценаристите .

Според Йорданов няма законово основание за отказ партията на шоумена Слави Трифонов “Няма такава държава” да бъде регистрирана.