Разледванията по “Суджукгейт” отиват в небитието

Раследванията срещу двама от обвиняемите по скандала “Суджукгейт” са прекратени, срещу трети продължават, но най-вероятно съдбата му ще е същата, а основният герой - бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обжалва на втора инстанция условната си присъда за изнудване, пише “24 часа”

Това е равносметката от шумното дело 4 години и половина след обвиненията. Мартинов получи 6 обвинения. Осъдиха го на първа инстанция само по едно от тях. Останалите са прекратени.

Друг от обвиняемите беше бившият директор на МВР в Добрич Веселин Колев - за заплаха с убийство на свидетел срещу Мартинов, за натиск над подчинени да не глобяват шофьор и че е подбуждал вещи лица да манипулират експертиза за катастрофата с бившия зам.-министър Красимир Катев. В края на м.г. и това разследване е прекратено, показа проверка на “24 часа”.

Уволнената шефка на българската агенция по храните в Добрич Розалина Брайкова също попадна в разследването срещу Живко Мартинов по обвинение, че е затворила кръчма в Кранево, която е собственост на един от свидетелите срещу депутата. 4 г. по-късно прокуратурата е прекратила делото, обвиненията са свалени,