С. Желев: Всеки, който кашля е враг?

Не дай си боже да е азиатец или да говори италиански

Светлин Желев, директор на Националния център за книгата към НДК и двигател на литературен клуб “Перото”, написа във "Фейсбук".

Със сигурност много от нас са притеснени от случващото се, от това че не сме подготвени, но дали паниката не идва в повече?

"Доброволният отказ да ходите с открити лица, да работите и да пътувате, е най-прекият път към края на демокрацията и заличаването на постигнатата свобода." - прочетох това преди малко и съм напълно съгласен!

Масово хора носят маски, за които неколкократно бе обяснено, че не помагат! В България няма и един доказан случай, да не говорим за такъв с фатален край, но някои хора вече превъртяха. Всеки, който кашля е враг и се отдръпваме от него като от прокажен. Видим ли чужденец - о, ужас.

Не дай си боже да е азиатец или да говори италиански.... Видях човек с препълнена количка брашно и тоалетна хартия, маски и дезинфектанти в аптеките вече няма, липсват и някои лекарства. Дано не потрябват на някой, на който му трябват наистина...

И все пак - преди да си сложим непотребна маска, да се запасим с боб, леща и брашно,, не е ли по-добре да насочим усилията си към миене на ръце, душове и да проветряваме повечко