Свиленски свали маската на БСП: Борисов да разпореди на Захариева да оттегли подписа си от декларацията за СССР

"Искам да честитя утрешния празник 9 ти- май, 75 години от падането на хитлеро-фашизма", заяви в "Панорама" на БНТ  зам. председателят на "БСП за България"Георги Свиленски .

Той, разбира се, не си даде труда да обясни каква връзка прави между Хитлер и фашизма, освен сталинската, нещо характерно за БСП. И за пропаганда    машина на сталинизма.

Обясни, че това е Ден на Победата, ден на Европа. И веднага се опроверга.

Той изказа огорчението на "ПГ и своето лично" от поведението на "външния министър, който си е позволил да присъедини България към една декларация, без да има санкциите на правителството, на Народното събрание, най-малкото омаловажава онези милиони жертви, дадени в антифашистката борба." Доста нахална манипулация.   Безочлива до крайност... И пак фашистите, които нямат нищо общо с национал-социализма...

"Съветският съюз ли защитавате",

логично попита водещият Бойко Василев.

Смислен отговор не последва, а декларация в сталински стил.

"Искаме министър-председателят Борисов да разпореди на Захариева да оттегли подписа си от тази декларация, позоряща България, да внесе нейната оставка в българското Народно събрание, тъй като такъв министър на вътрешните работи  България не заслужава",  заяви той.

Премиерът, правителството и българските граждани били опозорени,

по думите на човека , останал в сталинската епоха, както и партията му.

Не може да използваш кризата, страха на хората, пишейки закони за извънредно положение, да прокарваш други текстове, каза" заместник- Георги Свиленски.

По думите му чрез закона за здравето са били предложени промени в още 5 или 6 закона. Единият е законът за данъчните складове, касаещ нефтопродуктите, каза Свиленски.

Първамярка, която предлагат от "БСП за България" е 9% намаляване на ДДС на храни и лекарства - "една мярка, която ще облекчи българските граждани, ресторантьори".

Социалният министър Деница Сачева се разсмя на изказването на Георги Свиленски за необходимите мерки за справяне в кризата.

"Нека да говорим за това как да помагаме на хората, но и да не разрушаване принципа, на който почива социалната система. Доверете ми се и вие, че мярката 60:40 е работеща. 165 000 места ще бъдат запазени благодарение на тази мярка", коментира Сачева.